Textiel - bedrijfskleding

dinsdag 22 jun 2021

Bedrijfskleding wordt nieuwe grondstof

In het kader van de Grondstoffenrotonde leggen wij deze keer de focus op bedrijfskleding.

In Helmond zijn diverse bedrijven gevestigd die bedrijfskleding leveren en veel bedrijven gebruiken bedrijfskleding voor hun personeel. De afgedankte bedrijfskleding wordt momenteel vaak afgevoerd met het restafval en verbrand.  De productie van textiel is zeer vervuilend, dus willen we dit vermijden en hergebruik stimuleren. Daarmee realiseren we een enorme milieuwinst. Hiertoe brengen wij ondernemers in contact met bedrijven die het gescheiden afvoeren van bedrijfskleding gemakkelijk en voordelig maken.


 

 

 

 

 

GAIA | Retourlogistiek

Gaia Circulair in Laarbeek

Een van die bedrijven is Gaia Circulair in Laarbeek. Zij richten zich op de herwinning van grondstoffen en zorgen voor de retourlogistiek en ontmanteling van bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en gereedschappen. deze kunnen verzameld worden in hun “Recource Box”. Deze box wordt bij bedrijven neergezet en opgehaald na melding dat hij vol is. Dit textiel wordt door Gaia gebruikt voor nieuwe producten. U kunt er als bedrijf ook voor kiezen om van uw bedrijfskleding producten voor uzelf te laten maken, bijvoorbeeld tassen. Door middel van een dashboard kan elk bedrijf de besparingen door het apart afvoeren van de bedrijfskleding, zien en gebruiken in de duurzaamheids-/MVO rapportage.

Gaia Circulair heeft als doel om steeds nieuwe circulaire producten te ontwikkelen. Wat vandaag misschien nog niet kan, wordt in de toekomst wel mogelijk door continu mee te ontwikkelen aan het verbeteren van de verwerkingsmethoden.

Heeft u interesse in dit bedrijf en hun diensten, kijk dan hier.


 

Inmiddels zijn een aantal bedrijven en leveranciers van bedrijfskleding in Helmond bezocht om een samenwerking op te zetten zodat de bedrijfskleding die niet meer gedragen wordt, apart ingezameld, gesorteerd en verwerkt kan worden in Helmond. Bent u nog niet benaderd en zou u willen aanhaken bij dit project laat het ons dan weten. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen van dit project.